Riviermonden van het vlakke land. Trekvogels, liefdes en nesten

Auteur: Philippe de Woot
Beschrijving: een boek van mooie fotos over de vogels en de zwemvogels van het lage land van Zeeland en Zwin, tussen Maas, Rijn en Schelde
Ce livre existe aussi en français.

Prix : 30 €10 €1 €
VENTE PAR LOTS
(commande de 100 € minimum)
En stock : 698 ex.

Description

Voorwoord van Maurice LIPPENS

Het lage land tussen het Zwin en de Zuiderzee werd gewonnen op het water en herbergt de ineengevlochten riviermonden van Schelde, Maas en Rijn. De aanwezigheid van zee en rivieren deed een prachtige streek ontstaan waar water, land en hemel in een steeds verschuivende fonkeling in elkaar overgaan.

Het is hier, in dit eindeloze landschap, dat hele kolonies nestbouwende vogels en passerende trekvogels leven.

De bezoeker die hier even stilhoudt, kan verwonderd de vlucht aanschouwen van duizenden vogels, zwanen en plevieren die in het ondiepe water ploeteren, futen die hun nest beschermen, Europese scholeksters en rosse grutto’s die langs de oevers paraderen, wilde eenden met hun kuikens, zilverkleurige zeemeeuwen die op de dijk flaneren, sternen en rotganzen die over de duinen vliegen, parende kluten, duikeenden en bergeenden die langs de golven dobberen en reigers die verborgen zitten in het riet, ‘‘op de vochtige oevers van het rijk der wind’’ (La Fontaine).

Op het programma

In de inleiding wordt de streek van de riviermonden voorgesteld, die van de 11de tot de 18de eeuw met Brugge, Antwerpen en Amsterdam de bakermat van de Noord-Europese beschaving vormde.

Daarna trekt de lezer er met de vogels op uit. Onder de foto’s staan korte legenda’s waarin de verschillende soorten worden benoemd, terwijl met zorg uitgekozen poëziefragmenten de foto’s kracht bijzetten.

Naast de waadvogels, zwemvogels en trekvogels plaatst de auteur gedachten van Saint-John Perse, Mallarmé, Baudelaire, Lagerlöf, Ovidius en La Fontaine. Deze bespiegelingen, die de tekst her en der doorkruisen en op hun beurt tot dagdromen aanzetten, roepen treffend de spontane poëzie van het gevleugelde volkje op.

Dit prachtige album zet de lezer ertoe aan even stil te staan om te kijken en te luisteren. Gewiegd door de woorden van de dichters, wordt de lezer geraakt door dit prachtige wilde leven, dat weerklinkt als de echo van de allereerste ochtenden…

Mots-clés (trefwoorden: boek, dieren, eenden, ekologie, fauna, moerassen, natuur, strand, trekvogels, vogels, waadvogels, water, watergebieden, watervogels, zee, zwemvogels.

ISBN/EAN : 978-2-87114-229-4 * 9782871142294

Informations complémentaires

Poids 1130 g
Dimensions 23 × 25 cm
Auteur

Philippe de WOOT

Couverture

Cartonnée et toilée sous jaquette

Langue

NL

Nombre de pages

180

Reliure

Cousue au fil de lin

Avis

Il n’y a pas encore d’avis.

Soyez le premier à laisser votre avis sur “Riviermonden van het vlakke land. Trekvogels, liefdes en nesten”

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Vous aimerez peut-être aussi…