SAX200 (Nederlands)

25,00  TVA incluse

Auteur: Muziekinstrumentenmuseum
Beschrijving: catalogus van het Muziekinstrumentenmuseum van Brussel (mim) dat het leven en de werk van Adolphe Sax (de vader van de saxofoon) tentoon stelt.

Livre en français
Book in English

Description

Adolphe Sax was een opmerkelijk uitvinder, een getalenteerd vakman en een uitstekend muzikant. Sax leerde de muziekinstrumentenbouw van zijn vader, Charles-Joseph. In zijn werkplaats bedacht Sax talloze verbeteringen voor muziekinstrumenten, en hij liet ook niet na die vernieuwingen vast te leggen in octrooien.

Zijn eerste successen leidden al snel tot de ontwikkeling van geheel nieuwe series instrumenten, die hij zijn eigen naam meegaf: saxhoorns, saxotromba’s en saxtuba’s kenden van bij de start veel bijval. Zijn meesterwerk blijft ontegensprekelijk de saxofoon, die hij meteen als een volledige familie ontwierp, van sopranino tot bourdon.

Tentoonstellingscommissaris Géry Dumoulin deelde zowel de expo als deze catalogus in in 4 hoofdstukken. Samen vertellen zij het verhaal van deze uitvinder-buiten-categorie. De lezer komt alles te weten over Sax, zijn uitvindingen, zijn zakenperikelen en zijn privé-leven, tot en met een aantal minder bekende aspecten van deze creatieve duizendpoot, zoals de medische apparatuur die hij ontwierp.

De tentoonstelling

Adolphe Sax (Dinant, 6 november 1814 – Parijs, 7 februari 1894) wordt in 2014 200 jaar. De tentoonstelling SAX200 is één groot eerbetoon aan zijn creaties en de nieuwe wind die hij liet waaien door het muziekleven van zijn tijd.

Het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel haalt zijn belangrijke verzameling instrumenten en documenten uit de kast die met deze verbeeldingsrijke uitvinder te maken hebben, en verrijkt die collecties met bruiklenen uit topverzamelingen, zowel in privé- als in publiek bezit, afkomstig uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Finland en de Verenigde Staten. 

Sleutelwoorden: Adolphe Sax, catalogus, musiekinstrumenten, saxofoons, saxhoorns, saxotromba’s, saxtuba’s, tentoonstelling.

Informations complémentaires

Poids 1000 g
Dimensions 27.5 × 23 cm
Auteur

Musée des instruments de musique de Bruxelles (mim)

Couverture

Cartonnée

Langue

NL

Nombre de pages

136

Reliure

Cousue au fil de lin

Avis

Il n’y a pas encore d’avis.

Soyez le premier à laisser votre avis sur “SAX200 (Nederlands)”

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *